Onsdag 24/8

Publicerad 2016-08-29 07:50:41 i Allmänt,

På vägen ner från Tahoe påpekade pappa att han fortfarande inte hade fått prova någon munk. Det var vi ju tvungen att ändra på. Efter en snabb googling hittade jag Happy Donuts inte allt för långt bort från huset, så det blev frukost där. Frukost à la Amerika style. 
 
 
Dagens planer var egentligen sightseeing och shopping. Började med att visa vart Google och Microsoft har sitt högkvarter, sedan var Facebook HQ ligger. 
 
Något som jag stör mig på är att när familjen är med är det som att min hjärna strejkar lite, vilket innebär att jag har en tendens att köra fel rätt så ofta. Jag brukar ju inte göra det - välja fel fil, köra in på fel gata, missa en avfart osv. Det är inte alltid att de vet om att jag kör fel, men varför blir det alltid galet när man ska visa saker för någon annan?!
 
Kvällen innan hade vi bestämt oss för att käka lunch med Nancy, så efter Facebook körde vi upp till huset där hon jobbar. Jag visade dem runt lite där medan vi väntade på att Nancy skulle bli klar. Vi hann gå in på ett apotek, jag behövde linsvätska och pappa behövde halstabletter. Det kanske råkade hamna fler saker i korgen också, kanske lite godis och ansiktskräm, men va fasen, vi är på semester! 13.00 gick vi alla in på en afghansk restaurang som ligger bredvid hennes arbete. Tänkte att det är inte något som man stöter på särskilt ofta i Sverige så vore roligt att prova något annat än flottig amerikansk hamburgare. Vi beställde in lite av varje, ravioli, kebab, pumpa och soppa. Det är definitivt annorlunda, men jag tror det gick hem hos alla (förutom pumpa som Emil definitivt inte tyckte om haha).
 
 
 
Efter lunch var det shopping som gällde. Vi körde först till Tjmaxx, där vi alla hittade märkeskläder till typ samma pris som H&M hemma. I samma byggnad är Best Buy - typ som ett svensk Elgiganten. Emil hade funderat på att köpa nya hörlurar för pengarna han har jobbat ihop i sommar och hittade typ de han sökte efter på nästan 50% rabatt. Ännu ett klipp! 
 
När vi var klar där körde vi upp till Hillsdale Shopping Center. Jag och Emil lämnade av mamma och pappa på en typisk mamma-affär - en massa små krims krams som hon älskar att kolla på. Jag gick till Lush och köpte en ny ansiktsmask. När vi var klar gick jag tillbaka till för att hitta mamma och pappa. Mamma var fortfarande kvar i affären 30 min senare, medan jag hittade pappa sittandes på en bänk utanför affären. Stackars pappa! Och värre skulle det bli för nästa affär som jag ville in på var Victoria's Secret. Pappa vände i dörren, medan resten gick in. Tog dock inte länge innan Emil också gick ut haha! De gick och köpte kaffe, jag hittade dem på Starbucks när jag var klar. Sista stoppet var en blomsteraffär som var utanför shoppingcentret för mamma ville köpa blommor till Nancy som tack för att vi får bo här. 
 
 
Vi hade bestämt oss för att träffas hemma kl 18.00 för att jag och Nancy ville visa resten av familjen hur Cosco ser ut. För den som inte vet, är det en big-box store. Allting där inne är mega-pack. Största förpackningen med skinka hemma är kanske 200-300 gram (inte vet jag exakt vad det är men ungefär nåt sånt). Här är det kanske 1 kg skivad skinka i en förpackning. Man kan inte köpa bara en förpackning köttfärs utan det är 3-pack osv. Stora förpackningar till ett väldigt billigt pris. Problemet är att man måste vara medlem och ha ett kort för att ta sig in, därför tog vi med Nancy. Vi (okej, mest jag) handlade bra saker för 90 dollar (oops). Vi hann även en sväng förbi en affär med närproducerat frukt och grönt, samt en sväng till deras flughangar för att säga hej til Ryan. Klockan var nu strax efter 19.00 och vi for hem. Jag satte mig framför datorn och började fixa till bloggen, resten av familjen tog det bara lugnt. 
 
 
Jag har hunnit skriva det mesta av dagarna på kvällen när vi var i Tahoe, bara texten. Problemet är att det var så dåligt internet att jag kunde inte ladda upp bilder där. Så ligger lite efter med uppdateringen, men det kommer att komma uppdatering på alla dagar jag lovar! Sen är det ju det där med tidsbrist, vi är ute och ser så mycket och har inte tillgång till internet särskilt många timmar per dygn (var av de timmar vi har det försöker jag ta ikapp min sömn så jag orkar med nästa dag). Men men, kan inte annat än att ge cred till dem som bloggar dagligen för de gör ett jäkligt bra jobb! 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela