Måndag/Tisdag 29-30/8

Publicerad 2016-09-04 21:35:19 i Allmänt,

Absolut sista dagen på denna resa. Ashley och Tyler (deras son och hans flickvän) hade vi lyckats gå om hela resan, men vi hade bestämt att vi skulle fortsätta min tradition och käka på IHOP dagen som jag far hem igen. Ashley började dock jobba klockan 10.00 så vi samlades på IHOP kl 8.30. Jäkligt kul att se dem, även on det bara blev en timme. Och kul för familjen att träffa dem också! Jag har bra inflytande på pappa och Emil för vi alla tog Chicken and Waffles till frukost (de gör narr av mig där bort för det haha). Mamma tog en belgisk våffla med pecannötter. Vi satt bara och pratade en timme om vad som händer i livet innan de var tvungen att fara :(
 
Proppmätta gjorde vi ett snabbt stopp på en biltvätt för att göra Nancys bil ren igen. Vi har använt hennes bil under hela tiden vi varit här. Vi körde sen tillbaka och resten av familjen började packa. Kaos kaos och mer kaos! Vi började bli lite nervös om vi skulle klara oss med vikten, vi har lyckats shoppa en del här haha :)
 
När allt var färdigpackat tog vi bara det lugnt, kollade lite i telefonen och vilade. Vi hann även med en omgång med Kinaschack där hela familjen var med (väldigt ovanligt). I slutändan vann Emil och jag förlorade...

Det första vi gjorde när Nancy och Kevin kom hem var att fråga om de hade en våg vi kunde få låna. Vi låg alla strax under 20 kg så vi klarade oss, puh!
 

Vid 14.15 sade vi hejdå till Kevin och vi hoppade in i bilen tillsammans med Nancy och började köra mot Oakland flygplats. De sista 45 minuterna motorväg, något som jag inte kommer sakna. Jag tycker svenska vägar är tillräckligt stort mesta delen av tiden! Vi var ute i god tid, vid 15 var vi framme och planet skulle inte lyfta förrän 17.30. Jag har varit med om långa köer på denna flygplats så jag ville ha lite marginal. Vi flög igenom incheckningen och säkerhetskontrollen, så mamma och pappa hann ta ett vinglas/ölglas medan jag och Emil köpte oss lite mat. Gissar att det såg så gott ut att föräldrarna också köpte lite mat. Vi hann även köpa lite dryck till flygturen. 
 
16.45 började vi boarda planet. Vi satt på raderna 25 och 26 så vi fick kliva på nästa först. Sedan vara det bara att sitta där i 9,5 h som flugturen var (tror till och med att vi var 10 min tidiga - bra medvindar!). Jag hann se en film, The Intern, sova 30 min, lyssna på musik och se en massa avsnitt av The Vampire Diaries med Emil. Denna flygtur var en timme kortare, men kändes mycket kortare jämfört med ditresan. Även om vi flög på natten så kunde jag inte sova mer än 30 minuter, men halvvilade ändå från och till. 
 
 
Efter 9,5 h fick vi äntligen hoppa av planet men var tyvärr åter igen på svensk mark. Hade så gärna stannat längre än vad vi gjorde...Vi hade ungefär 4 timmar att vänta innan vi skulle ta nästa flyg upp till Luleå. VI gick ut från terminal 5, mot terminal 4 och genom säkerhetskontrollen. Det fördrev 30 minuter, resten av tiden sov jag på en bänk i princip. Ingen av os var särskilt hungriga, vi hade fått mat på planet vi vi tog det bara lugnt. Jag och mamma sov, Emil satt och lyssnade på musik/såg film på datorn och pappa pillade med telefonen. 
 
Strax för 16.00 ropade de ut i högtalarna att det var dags att boarda planet upp till Luleå. Ni vet den där känslan när man lika börjat resa hem så vill man bara vara hemma - ungefär så kändes det för mig vid det här laget. Dock hade jag långt kvar innan jag var framme och redo att landa för denna dag. 
 
 
Flyget upp till Luleå gick fort, när man flygit nästan 10 h så är 1 h ingenting! Det är också lite spännande att se om allt bagage har kommit med, när man har en mellanlandning att tänka på. Men alla 4 väskor var med även denna gång, så det var bara att hoppa i bilen som pappas kusin Christer hade tagit hand om under tiden vi varit borta. Mamma körde hela vägen, med Emil i framsätet och jag och pappa sovandes i baksätet. 
 
 
Kring 20.00 körde vi in på gården hemma i Arvidsjaur. Problemet var bara att för jag och pappa var inte resan över ännu - vi skulle köra ner till Skellefteå samma kväll. Pappa skulle hämta en ny bil där morgonen därpå, så jag skulle skjutsa ner honom och sedan fortsätta upp till Luleå själv på onsdagmorgonen. Så istället för att köra TIDIGT på onsdagmorgonen valde vi att köra på kvällen. Det var ändå förmiddag i våra huvuden, så det gick bra. 
 
Jag hann snabbt köra två tvättmaskiner, samt fara ner och hämta min bil som stått hos William och Hedvig. Hann även ladda över alla bilder till min dator (hade lämnat den hemma, har använt Emils istället) så jag hade alla bilder till bloggen med mig när jag skulle fara iväg med jobbet. 
 
Strax före midnatt var vi äntligen framme och resan var nu över även för våran del. Helt otrolig resa har vi haft! Jag hade tänkt skriva ett mer sammanfattande inlägg, mammas inlägg om vinprovningen, lite fler bilder och så kommer att komma upp när jag har tid att skriva det. Just nu befinner jag mig i Helsingborg med jobbet för att bygga en ny butik, det ger inte så mycket fritid men det kommer förhoppningsvis om några dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela