Port Washington - dag 2 (bröllop)

Publicerad 2017-07-20 18:49:00 i Allmänt,

Lördag och äntligen är bröllopsdagen för Sarah och Chris här.
 
Bröllopet var inte förrän 16.00, så vi hann göra lite mer tidigare under dagen. Jag och Cheri gick upp strax efter 08.00 för att hinna göra oss i ordning inför den stora paraden kl 10.00. Idag var det Fish Day, sommarens största händelse. De hade första en parad med brandbilar, lokala affärer, dansskola, cheerleaders osv som gick längst huvudgatan in mot centrum. I centrum fanns det massor av matstånd, små tält med lokala varor. I och med att det var Fish Day så var så klart största attraktionen Fish and Chips, Cheri åt det medan jag höll mig till kyckling. Vi både provade också färska majskolvar med smör och parmesanost - så jäkla gott!! Så mycket bättre med färsk majskolv som år grillad! 
 
Paraden tog 1,5 h och sedan gick vi runt i centrum ytterligare 1 h innan Sarahs pappa Jerry plockade upp oss vid 13.00. Vi tog en omväg för att checka in Sarah och Chris på deras hotell innan vi for tillbaka till huset för att göra oss i ordning. Klockan 15.00 fick vi hämtning och for till golfbanan där bröllopet skulle vara. 
 
Vi var där lite tidigt, så vi hjälpte till med de sista förberedelserna. Vi hade även fått äran att dela ut alla kort med dagsordningen till all gäster. Några minuten efter 16.00 satt alla gäster på sina stolar vid altaret, Chris kom fram med prästen och musiken startade. Alla brudtärnor gick tillsammans med groomsmen ner för gången innan alla ställde oss upp för att se Sarah gå ner för altaret tillsammans med sin pappa. Jag kanske fällde en tår eller två, det var så vackert.
 
Själv vigseln gick hyfsat fort, en dikt från Chris syster, en kort tal från Sarahs bror, lite predikan från prästen, deras äktenskapslöften och de var officiellt Mr. och Mrs Chris Nyström. 
 
Efter vigseln var det första mingel utomhus med en öppen bar. Alla småpratade med varandra och njöt av värmen och solskenet. Vid 17.30 gick vi in och satte oss vid bordet för att äta middag. En sallad till förrätt, innan det var en buffé med lax, kyckling och nötkött till huvudrätt. Jag och Cheri satt vid "ungdomarnas" bord och mitt i allt börjar alla amerikaner vid vårt bord plinga på sina glas. Jag satt som ett stort frågetecken, men det visade sig att de betyder att brudparet ska kyssas. Efter det gjorde vi det i tid och otid för dem, gode kul! Brudtärnan och bestman höll tal, även Sarahs andra bror och hennes pappa. 
 
De serverade cupcakes som efterrätt innan de drog igång musiken på dansgolvet. Första låten var så klart för Sarah och Chris. Sedan dansade hon med sin pappa medan ytterligare några tårar rullade ner för kinderna. Sedan bjöd de upp alla på dansgolvet. 
 
Under kvällen varvades dansgolv, bordet och svalka sig utomhus. Det var länge sen jag dansade så mycket, men det var många ungdomar som släppte loss (eller i princip bara amerikanska ungdomar, de svenska var typ för blyga för att dansa). Chris systrar höll i lite lekar, det kastades brudbuketten, vi dansade små grodorna och fågelsången. 
 
Under själva vigseln var det strålande sol, men sent på kvällen drog världens åskstorm in. Det regnade lite, men det mest fantastiska var blixtarna. De slog inte ner i marken, utan allt var uppe i himlen. Det gick från att vara helt becksvart till att vara nästan dagsljus i några sekunder. Helt otroligt att bara stå under taket och kolla på ljusshowen. 
 
Strax innan midnatt hade de flesta farit hem, jag och Cheri fick skjuts hem till deras hus av en kompis till Sarah. En underbar dag, både Sarah och Chris var så lyckliga och är nu make och fru Nyström. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela