Las Vegas - dag 1

Publicerad 2017-09-24 05:17:58 i Allmänt,

Strax efter 07.00 imorse frågade Gabban försiktigt om vi kunde dra upp persiennerna för att släppa in solljus. Inte en helt fel vy att vakna till!

Förutom en hostattack kring midnatt har jag sovit som en sten, fick till och med min egen säng. Hotellet är helt okej, däremot ingick inte frukost på hotellet, så vi hoppade upp ur sängen, hyfsat utvilade och bestämde oss för att ta en morgonpromenad för att leta reda på någon frukost. De håller på att bygga om här ganska mycket, många trappor/torttoarer är avstängda så det tog oss en liten stund att hitta till trottoaren på ”The Strip”. Det är sjukt att det är folk som fortfarande är igång sedan kvällen innan och börjar gå hem vid 8 snåret på morgonen. Ett helt annat liv än vad jag är van vid!
Vi promenerade sakta och tog in alla syner. Gissar att det kommer bli ännu mäktigare att gå här på kvällen, men det är roligt att de alla byggnader, kasinon och allt folk här. Jag bröt mot min tradition att äta på IHOP första morgonen i USA, denna gång fick det bli Denny’s - inte lika bra, men jag fick mina pannkakor trots allt. Det jag tog var en liten portion och det fanns inte en chans att jag kunde äta upp allt haha!

Mer än mätta gick vi förbi ett apotek så jag fick köpa mig nå hostmedicin innan vi lirkade oss fram längs gatan tillbaka till hotellet. Vi hoppade in i bilen och bestämde oss för att köra norrut, till en outlet med massor av märkeaffärer. Toppen på bilen var nere, svensk musik spelades i högtalarna och vinden gjorde att håret stod åt alla håll. Fan vilken kul bil att ha, en sån måste jag börja spara till (eller börjar drömma om iallafall). 

Jag hittade ett par träningsbyxor och en sporttopp på Calvin Klein, samt en ny plånbok på Michael Kors - allt tillsammans är ungefär vad jag skulle ha fått betalat för träningsbyxorna om de hade varit till ordinarie pris, dessutom hade allt varit ännu dyrare om det hade varit i Sverige. Gabban fyndade en ny väska och plånbok på Michael Kors, nya skor på Sketchers - också till pangpris. Edvin var väl mindre road av vår shopping, men vi hade senare planer på att hänga vid poolen så han fick stå ut ett tag.

Påväg tillbaka kunde man se alla berg runt om kring Vegas - öken, röda klippor och så kalt. I princip inga träd och bara några få buskar här och där. Jag har tidigare skämtat och sagt att jag lätt skulle kunna bo här, i öken med värmen (alla som känner mig vet att jag inte direkt är något stort fan av kylan). Jag tror att jag ganska fort skulle sakna träden och tillslut bli less på att det inte finns något grönt runt omkring mig, men det skulle vara en upplevelse. Tahoe, eller San Diego, har jag kommit fram till passar mig bättre. 

Vid lunchtid var vi tillbaka, gjorde en snabbvisit till hotellrummet för att byta om till badkläder, och begav oss till pool-området. Om det är något som jag längtat till så är att att ligga i en solstol och bara ta det lugnt, så det passade mig som handen i handsken! En tidning i handen, en drink i andra och jag bara mådde gott. Dock hann vi inte vara där längre än 1,5 h innan det mulnade på. Enda dagen under vår resa som det skulle vara lite sämre väder med moln och vind, så vi packade ihop våra grejor. Gabban hade kollat upp saker att göra här i Vegas och vi alla kom överens om att vi skulle fara och kolla på ett haj-akvarium.

Det roliga här är att man ska gå någonstans, men hinner stöta på säkert 3-4 grejor innan man har nått fram till dit man ska. Målet för oss var akvariet, men vi hann gå förbi pyramiden, ta en massa bilder, käka innan vi hann fram. Men inget är ju onödigt, det är många intryck som man försöker ta in på den korta tiden man är här.

Akvariet var häftigt, men hajar, fiskar, krokodiler m.m. Kanske inte lika coolt som Monteray Bay Aquarium eller Smithsonian i Washington men fortfarande roligt att fara till. Dessutom är det på ett hotell, inte på något zoo eller liknande. På ena hotellet är det ett akvarium, det andra är det en massa stora scener med shower, det tredje har karuseller. På väg tillbaka stannade vi för att ta mer kort innan vi åkte med ett tåg som går mellan hotellen här tillbaka till vårt hotell. Vi hämtade bilen och crusade ner längs The Strip. Det började skymma och ju mörkare det blir, desto mer folk kommer ut. Livet här måste vara precis tvärt om från ett vanligt Svensson-liv. Här är alla trottoarer nästan tomma under dagarna, medan på natten går det knappt att ta sig fram. Vi kollade på folket, hotellen och Gabban påminde mig om vissa grejor som vi gjorde när vi var här 2004 med familjen. 
Strax efter 18.30 for vi till donen, köpte lite kvällsmat innan vi drog oss tillbaka. Gabban och Edvin var trött och tänkte ge sig för kvällen. Min plan var att gå ut och promenera lite grann, men så fort jag satt mig på sängen insåg jag att jag borde nog stanna på rummet jag med. Febern har försvunnit, men förkylningen och hostan har blivit värre, så ska samla lite krafter och ta nya tag imorgon. Vi har bara varit här 1 dygn men hunnit med mycket på en dag, det är fortfarande 4 dagar kvar :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela