Las Vegas!

Publicerad 2017-09-24 04:57:01 i Allmänt,

Efter en galen vecka med två inventeringar hade jag nästan vant mig vid att vakna upp tidigt som skrutt, men väckarklocka var ställd på 03.45 imorse. Egentligen hade jag nog kunnat kliva upp lite senare, men när det är så många olika saker som ska klaffa så är jag gärna ute i god tid.

04.15 satt jag i bilen med resväskan i skuffen, men frukost i handen och en GPS inställd på Uppsala. Första etappen på resan är en bilfärd till Uppsala för att lämna min bil där. Att betala 1500kr för parkering på Arlanda tyckte jag var lite väl dyrt (mycket roligare kan göras för de pengarna). Strax efter 07.00 var jag framme och slagit mig fram med morgontrafiken. En snabb vända i butiken i Uppsala, en kopp kaffe och jag lyckats övertala Micke att skjutsa mig. Jag bad om skjuts till busstationen i Uppsala, men det slutade med att jag fick skjuts hela vägen till Arlanda mot att han fick använda min bil - ett lätt beslut :)

 
Strax efter 08.30 klev jag in genom dörrarna på Rest & Fly för att möta upp Gabban och Edvin som hade övernattat på Arlanda. Tillsammans gick vi sakta mot Terminal 5. Vi köpte oss nå frukost och växlade till oss lite dollar så vi klarar oss första dagarna iallafall. Planet skulle lyfta 13.10 från början, men på morgonen fick vi ett sms där det stod att planet var 1 h försenad, vilket egentligen inte är särskilt mycket. På Arlanda behövde vi inte ha bråttom, men när vi väl landat på Oakland International Airport så har vi ytterligare ett plan att hinna med till Las Vegas. Där kan det bli lite väl bråttom, om vi ens hinner med det...

Vi checkade in våra väskor, gick igenom säkerhetskintrollen och strosade sedan runt på terminal 5. Ungefär vid den här tiden kom jag på att jag kanske ska börja ta bilder också. Vi käkade lunch på Max, satt ner på en lekplats ett tag, köpte lite småplylar (för mig blev det en bok jag tittat på ett bra tag).

 

Ytterligare en kontroll senare satt vi och väntade på att få boarda planet. 14.15 kom och gick, det hela slutade med att vi lyfta strax före 15.00. Under tiden på Arlanda hade även Gabban ringt till Southwest och frågat vad som händer om vi missar vår flight till Vegas. Det fanns senare plan, så vi var ändå hyfsat lugnt att det kommer lösa sig. Ytterligare ett plus är att piloten gick ut med meddelande att flygresan bara skulle ta 9 h 15 min istället för 10 h 30 min som det brukar ta. Bra vindar, bara hoppas att det för med sig tur!

 
 
Efter att ha satt sig på planet, vi lyft så skulle jag hålla mig vaken till efter att maten serverades så jag kunde sova ordentligt efter vi käkat. Jo tjena, 5 min efter vi lyft sov jag. Slumrade från och till första timmen, sen har jag inte lyckats sova något mer. Jag hann se 3 filmer, säkerhetskopiera telefonen och alla bilder samt rensa en massa från telefonen, lyssna på en podd. Har även åkt på en dunderförkylning, så har varvat flygresan med alvedon, strepcils och nässpray. Hade väntat mig att det skulle vara mycket värre än vad det var - visst var bihålorna lite ömma, men öronen har då inte varit några problem.

Jag satt på rad 12D och Gabban och Edvin på rad 6, så när vi väl hade landat strax efter 15.00 så var vi snabbt ute ur planet. Jag sprang en bit för att hinna ikapp dem, och fick gå före i kön för att stå med dem haha. Hela processen med tullen och allt sånt gick så mycket bättre/fortare i Oakland än i New York. På 15 min hade vi fått en stämpel, hämtat väskorna och var påväg ut. Southwest som vi skulle åka med härnäst var på nästa terminal, så det var bara att ta en vagn och traska bort (hela 250 meter - wow!). Vi checkade in och rädslan för att vi inte skulle hinna med planet hade vid det här laget helt försvunnit. Med väskorna lämnade fick vi traska tillbaka till terminal 2 där vi landat för att gå igenom säkerhetskontrollen. Vi hann till och med käka middag innan vi klev på planet (jag kanske slumrade lite också på bänken). Vid det här laget hade jag varit vaken kanske 20h, men lite sömn tidigare i veckan + en dunderförkylning. Till och med Gabban frågade flera gånger hur det var, gissar att jag såg lite eländig ut (eller jag vet det, speciellt på kortet som togs vid tullen).

Jag hann knappt sätta mig på planet innan jag somnade. Inget minne av att vi lyfte från Oakland, utan vaknade när de slog på bälteslampan för att vi höll på att landa. Vad är det första man möts av på flygplatsen?! Slottingmaskiner ÖVERALLT. Välkommen till Las Vegas! Blinkande lampor, pengasugna människor och alkoholaffärer för hela slanten. 

Gabban hade hyrt en bil, så efter att vi hämtat väskorna så hoppade vi på en buss för att hämta bilen. Vi hade hyrt en Ford Mustang Cab men när vi kom dit var ingen av de bilarna som var kvar särskilt fräscha, så vi fick istället hyra en Dodge Camaro Cab - inte klagar jag! En rolig bil att åka i, får se om jag lyckas övertala Gabban att jag får också prova köra ;)

21.30 lämnade vi bilen nedanför hotellet efter att vi kört vilse lite. Vi tog våra väskor, checkade in och bokstavligt talat kraschade i säng. En snabb dusch och lamporna var släckta vid 22.15. Men det är så sjukt skönt - vi är här, alla väskor är med, vi är på gott humör och det är för fan SEMESTER! Nu ska jag njuta av solen, värmen och att få prata engelska igen :)

(Och förlåt för de dåliga bilderna, insåg inte att de var suddiga förrän dagen efter. Antar att mina ögon var lite grusiga när jag inte insåg det tidgare. Ska bli bättre de andra dagarna!)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela